Noe av det du finner her

søndag 25. september 2011

Ribbebukse

Det er på tide å lete frem ulla... Nå merker vi at høsten virkelig har kommet, og barna har fått ulla tilbake i skapene sine. Det er litt deilig også. Selv om jeg prøver å tviholde litt på sommeren fortsatt. Men det er vel bare å innse. Sommeren er over for denne gang. Jeg liker egentlig høsten ganske godt. Frisk skarp luft, deilige høstfarger. Solen som fortsatt varmer pittelitt. I dag er en sånn nydelig høstdag. Solen skinner, og vi vil være ute! Så selv om eldstemann har fått vannkopper, får han lov å være ute en liiiten tur.

Har strikket ribbebukse fra garnstudio. Denne er enkel og grei å strikke. Og så ble jeg tipset om ett nytt garn, som heter Sterk - fra Du Store Alpakka. Buksen skal etter oppskriften strikkes med dobbel tråd tynn alpakka, men da slapp jeg det! Strikket den på pinne nr 4, og garnet er super deilig å strikke med. En helt klar ny alpakka favoritt der altså. Garnet er ekstra forsterket, slik at man kan bruke det til sokker og annet brukstøy (luer, votter osv.).

Buksen ble god og tykk, og sikkert super varm. Det er en liten gutt som skal få denne, og han har i alle fall en bukse til å vokse i! Strikket i str 2 år, og oppskriften fra garnstudio finner du her. Garnmengde ble litt over 2 1/2 nøste.

Det beste med denne buksen, var at jeg halvveis på bein nr 1 fant ut at jeg kunne strikke på rundpinne istedet for 5 pinner! Lykke altså. Da går det mye fortere.

Dette var ett prosjekt som kom inn i alt det andre jeg egentlig skulle ferdigstille. Så nå er jeg tilbake til garnkurven for å prøve å gjøre ferdig små prosjekter som har ligget der en stund..

Ønsker dere en fin søndag!


4 kommentarer:

 1. så flink du e da!! kjempe flott!! ej me bruka å prise meg lykkelig når ej kan bytte over på rundpinne istaden for å strikke med 5 pinna :-) derfor e ej veldig glad i dei rundpinnane mine som e berre 30 cm lang! dei kan man bruke på nesten alt av små ting!!

  SvarSlett
 2. Flotte ullbuksa du har strikket. Lurer på om jeg skal kaste meg over en slik en jeg også? Har ei som nærmer seg året, disse er jo gode og varme til aktive småtroll :D

  Flott blogg og fine ting du lager ;)

  SvarSlett
 3. Tusen takk! Disse er super kjekke til småtroll, og enkle å strikke. Bare å hive seg rundt :)

  SvarSlett
 4. Hei!

  Kann man få opskriften hos deg?
  Til et barn 10-12 måneder? (Str. 74 -80)

  Hilsen fra Naomi

  SvarSlett